Egyműszakos termelésre állt át a Suzuki

2011.05.03. 09:38
A hazai cégek többségénél több hét után sem okoz jelentős fennakadást a japán katasztrófa, a Magyar Suzuki azonban néhány hétre egy műszakos termelésre állt át.

A Japánban történt természeti katasztrófa az esemény után több héttel sem okoz fennakadást a magyarországi cégek többségénél, a Magyar Suzuki Zrt.-nél azonban néhány hétre az egy műszakos termelésre állnak át, írja a Napi Gazdaság.

Ruska Viktória, a társaság kommunikációs vezetője a lapnak elmondta, a lépés indoka, hogy a készleten lévő alkatrészek kitartsanak az utánpótlás megoldásáig.

"Egyelőre három hétig látunk előre" - fogalmazott Ruska, aki szerint a két műszakos termelés mielőbbi újraindítását indokolja a gyártásbeli kiesés elkerülése, illetve szavai szerint töretlenek a megrendelések.

Az alkatrész-utánpótlásra megoldást jelenthet, hogy az eredetileg Japánból érkezőket a globális piacon − például valamely japán cég leányvállalatától − szerzik be, vagy más módon helyettesítik. Az Audi Hungaria Motor Kft. a motorokba és a járművekbe is épít néhány japán alkatrészt. A termelés Győrben jelenleg zavartalan, a vállalat biztosítja a szükséges alkatrészeket. Az alkatrészellátást a cég logisztikai szakértői folyamatosan figyelik és gondoskodnak arról, hogy az üzemmenet zavartalan legyen, mondta a lapnak Czechmeister Mónika, a társaság kommunikációs vezetője.

Az Opel szentgotthárdi gyárát egyelőre nem érinti olyan mértékben a japán katasztrófa, hogy annak a termelésükre számottevő hatása lenne. Néhány kis darabszámú alkatrészt érintettek a történtek, de eddig termelésátütemezéssel meg tudták oldani a feladatokat − tudta meg a Napi Gazdaság Légrádi Edittől, a General Motors Powertrain Magyarország Kft. szóvivőjétől.