Új néven, megváltozott feladatkörrel működik tovább a KSZF

2011.05.03. 21:10

Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) néven, megváltozott feladatkörrel működik tovább május 1-jétől a korábbi Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF), a szervezet a hatékonyabb és takarékosabb működés érdekében átfogó profiltisztításon esett át, jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

A közlemény szerint a KEF a jövőben a minisztériumok és más kormányzati intézmények egyes közbeszerzési és ellátási (épület- és gépjármű üzemeltetés, irodai és műszaki ellátás) feladatait végzi, míg a főigazgatóság profiljába nem illő tevékenységek biztosításáról más állami szervezetek gondoskodnak.

A KSZF működésének ésszerűsítéséhez és optimalizálásához a korábbi működési és szervezeti keretek átszervezése vált szükségessé, hogy a megrendelő szervezeteknek a KSZF az átlátható, gyors és hatékony kiszolgálást biztosítani tudja. Egyes feladatok más szervezethez telepítésével a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság nagyobb hangsúlyt fektethet alapfeladataira (a központosított közbeszerzésre, a minisztériumok, a háttérintézmények ellátására), és így jobb hatásfokkal tudja ezeket elvégezni, írják.

Az informatikai üzemeltetési feladatokat a 100 százalékban állami tulajdonban lévő Kopint-Datorg Zrt. veszi át, a vállalat minden szükséges szakmai kompetenciával rendelkezik a kormányzati informatika működtetésével kapcsolatos feladatok ellátáshoz. Az állami üdülőingatlanok vagyonkezeléséről a jövőben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. gondoskodik, az üdülők üzemeltetési feladatainak ellátását pedig a Humán Jövő 2000 Egészségmegőrző és Oktatási Nonprofit Kft.-n keresztül végzi.

A takarékossági célkitűzésekkel összhangban a KEF szervezeti felépítése jelentősen egyszerűsödik, az igazgatóságok és a vezetői szintek száma a megváltozott feladatkörök miatt a KSZF korábbi működési gyakorlatához képest csökken majd.