Jolán
2 °C
4 °C

Hirtelen kedvünk támadt takarékoskodni

2011.05.05. 13:29
Minimális az esély a lakossági hitelpiac rövid távú felpezsdülésére – állítja a Money & More független pénzügyi tanácsadó cég. A hitelezéshez hiányzik a fizetőképes kereslet, ugyanakkor egyre népszerűbbek a megtakarítások. A pénzügyi válság egyik pozitív hatásaként előtérbe került az öngondoskodás.

A tanácsaócég szerint annak ellenére sem várható komoly hitelpiaci fellendülés, hogy a legfrissebb adatok szerint az első negyedévben ismét növekedésnek indult a lakossági forinthitelek állománya. „A fizetőképes kereslet komoly hiánya jellemzi a hitelpiacot, ami annak ellenére is igaz, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint a márciusban folyósított 41,6 milliárd forint 17,5 százalékkal, a negyedév során kihelyezett 104,4 milliárd forint 21,1 százalékkal volt több, mint egy évvel korábban” – mondta Bunghardt Csaba vezérigazgató.

Jól megfigyelhető ugyanakkor a megtakarítási termékek népszerűségének növekedése, ami összefüggésben áll a pénzügyi tudatosság erősödésével. A Money & More tapasztalatai szerint a megtakarítási termékek növekedésének népszerűségével párhuzamosan egyre komolyabb az igény a felkészült, független, hosszú távú pénzügyi tanácsadói kapcsolatokra az ügyfelek körében, ami szintén a pénzügyi tudatosság növekedésének a jele.

A klasszikus alkuszi tevékenységről folyamatosan helyeződik át a hangsúly a pénzügyi tervezés, az ügyfelekkel való folyamatos kapcsolattartáson keresztül a minél teljesebb körű kiszolgálás felé. Az emberek lényegében egész életre szóló tanácsadót keresnek, ez az alapelv ma már általános a pénzügyi termékek piacán az angolszász gyakorlatban, és ez a Money & More egyik legfontosabb elve is, olvasható a közleményben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?