Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Júniusban kinyit a füredi görög falu

2011.05.05. 12:37

Új üzemeltetővel mégis kinyit júniusban a balatoni szezonra a Sundance Park néven működő, egészen mostanáig bizonytalan sorsú, görög faluként ismertté vált kereskedelmi és szórakoztatócentrum Balatonfüreden - jelentette be Zámbó Attila, az S.D. Park Üzemeltető Kft. társtulajdonosa A központ üzemeltetésére létrehozott új cégnek sikerült megtalálnia a közös hangot az önkormányzattal és a társasházi formában működő üzletek tulajdonosaival, így júniusban újra kinyit a szórakoztatóközpont.

A park jelentős felújításra szorul, amit a cégbíróságnál május 4-én, szerdán bejegyzett új üzemeltető cég már elkezdett. Zámbó Attila - aki egyben a park egyik szórakozóhelyének bérlője - tájékoztatása szerint Balatonfüred képviselő-testületének még jóvá kell hagynia a park üzemelési tervét.

A zenés klubokkal rendelkező komplexum korábbi üzemeltetője, a Sundance Park Kft. jelenleg felszámolás alatt áll. Serényi Gábor, a kft. ügyvezetője elmondta, nem sikerült megegyezniük az önkormányzattal, így visszalépett a további üzemeltetéstől. Hozzátette: a cég névhasználatának a jogát, a weblapját és domain nevét, illetve az üzemeltetéssel összefüggő egyéb szellemi tulajdonjogokat átadták az új üzemeltetőnek, az S.D. Park Üzemeltető Kft.-nek.

Az önkormányzat nem reagált a létesítmény megnyitásának hírére, a város honlapján olvasható közleményben még a társasházi vezetőséggel folytatott tárgyalásról írnak. A honlap szerint ezeregyszázan válaszoltak a Sundance Parkról a honlapon indított közvélemény-kutatásra: a válaszadók 63 százaléka szórakoztató negyedet szeretne a négyhektáros területen, 30 százalék a komplexum elbontását javasolta. A bontás vagy szórakozás című közlemény Bóka István polgármestert idézi, aki szerint a park működése nem egyeztethető össze a minőségi turizmussal.

"Határozottan az a véleményem, hogy a területnek új funkciót kell kapnia. Hosszú távon csak ez lehet a megoldás. Négy-öt éven belül az épületeket le kell bontani és meglátásom szerint egy lakópark létesítése lenne a legjobb megoldás. Ehhez persze először is az kell, hogy az önkormányzat rendelkezhessen a terület felett, utána pedig nyilván a képviselő-testületnek kell eldöntenie, mit kezdjen a város az ingatlannal" - olvasható a balatonfured.hu oldalon.

A cégbíróság adatai szerint a felszámolási eljárás még tavaly decemberben indult. A balatonfüredi földhivatal adatai szerint a 2005-ben még Annagora Park néven megnyitott létesítmény közel négyhektáros területén 136 különálló ingatlan szerepel összesen 46 épületben. A tulajdonosok köre változó: mindössze húsz magánszemély szerepel a többségi tulajdonos Masped csoport érdekeltségébe tartozó Annagora Market Kft. mellett.