2024. június 21. 15:00
Szlovákia 1
Ukrajna 2
Düsseldorf Arena II. forduló
2024. június 21. 18:00
Lengyelország
Ausztria
Olympiastadion II. forduló
2024. június 21. 21:00
Hollandia
Franciaország

Még több megváltozott munkaképességű a Tescóban

2011.05.10. 13:50

A Tesco az év végéig ezerre tervezi növelni a megváltozott munkaképességű alkalmazottainak számát a jelenlegi 500-ről - közölte az áruházlánc kedden.

A megváltozott munkaképességűek vagy fogyatékkal élők adminisztrációs, pénztáros, eladói, árufeltöltő, üvegvisszaváltó vagy akár osztályvezetői munkakörbe jelentkezhetnek, továbbá a vállalat speciális munkakörök létrehozásával is segíti munkavállalásukat. Az elfogadásuk és beilleszkedésük elősegítésére pedig az Ability Parkkal együttműködve tréningeket szervez a közvetlenül érintett munkatársaknak és vezetőknek.

A Tesco párbeszédet kezdeményezett több alapítvánnyal és civil szervezettel, hogy közösen találják meg az érintetteket, és gondoskodjanak a megfelelő elhelyezésükről. Az áruházlánc  együttműködik a hallássérülteket, látássérülteket és mozgássérülteket képviselő országos egyesületekkel, a támogatott foglalkoztatást és komplex munkaerő szolgáltatást nyújtó szervezetekkel, az Ability Parkkal, valamint a 4M (Megoldás Munkáltatóknak és Megváltozott Munkaképességű Munkavállalóknak) programban részt vevő szervezetekkel.

A Tesco Magyarországon közel 24 ezer munkavállalót alkalmaz a több mint 200 áruházában.