Történelmi mélypontra zuhant az econet

2011.05.18. 10:46 Módosítva: 2011.05.18. 11:50

A budapesti tőzsdenyitás után fél órával automatikus szünet volt az econet részvényeinek kereskedésében, miután rövid idő alatt 11,4 százalékot zuhant a papírok értéke. Az esés hatására új történelmi mélypont született 31 forintos árfolyamon. Hat perc után a kereskedés újraindult, 10 órákor a papír értéke némi esrősödés után már 33 forint körül mozgott. 35 millió forintos forgalmával az econet az öt legforgalmasabb részvény közé került szerda reggel.

Tavaly júliusban még 112 forinton is járt a részvények árfolyama, de a vállalatnak nincsen jó éve: le kellett mondania a Neo FM-ről, május elején értékesítette a Radiocafét (ami kedden meg is szűnt) és az sem biztos, hogy a Szigetet meg tudja tartani. Ráadásul jelenleg egyetlen 5% feletti tulajdonos sincs a cégben, a befektetők kiváncsian várják, hogy megjelenik-e majd újabb újabb nagyobb szereplő. A megroggyanáshoz vezető okokról itt olvashatnak bővebben.

A részvényesi nyomás hatására a vállalatnál jelenleg szervezeti átalakítások zajlanak, melyek az eredményesség növelését célozzák. Erre égető szükség is van, hiszen a tavalyi évben a társaság a Sziget teljes körű konszolidációja ellenére mintegy 1 milliárd forintos nettó veszteségről adott számot.