Létrejött a nyugdíjreformalap

2011.05.23. 07:29

A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap öt tagból álló irányító testülete május 18-án megtartotta alakuló ülését − tudta meg a Napi Nemzetgazdasági Minisztériumtól (NGM). A testület elnöke Nátrán Roland pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár (NGM).

A szervezet tagja Banai Péter költségvetésért felelős helyettes államtitkár (NGM), Asztalosné Zupcsán Erika főosztályvezető (Nefmi), Kohut Balázs helyettes államtitkár (KIM), valamint Mészáros József, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság főigazgatója.

Az állami nyugdíjrendszerbe visszalépő magán-nyugdíjpénztári tagok vagyonának átvételével és kezelésével megbízott alap tisztségviselőit egy jogszabály értelmében delegálják az említett szervezetek.

Az irányító testület jelenleg azon dolgozik, hogy előkészítse a nyugdíjpénztári vagyon közelgő átadását − írja az NGM. A Napi információi szerint az UniCredit Bank nyerte azt a pályázatot, amelyen a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap számára kerestek letétkezelőt. A pénzintézet azokat a külföldi értékpapírokat fogja őrizni, amelyeket a hazai Kelerben nem lehet majd tárolni.  • Hírek
  • Bankszámla