Pongrác
12 °C
23 °C

Milliárdokra perlik Kapolyit

2011.05.23. 09:25 Módosítva: 2011.05.23. 09:26

Tízmillió eurós kártérítési eljárás indul a bíróságon Kapolyi László, volt MSZP-s honatya ellen - írja a hétfői Magyar Nemzet.

A bíróságnak azt kell eldöntenie: köteles-e Kapolyi László 10 millió eurót, csaknem 2,6 milliárd forintot átutalni a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) többségi tulajdonában álló egyik társaságnak, a Kárpát Energo Zrt-nek. A követelést egy 2008-as hitelügylettel kapcsolatban támasztották Kapolyival szemben, aki alaptalannak tartja az igényt.

A kereset szerint Kapolyi, az általa vállaltakkal szemben, az MVM hozzájárulása nélkül kötött nagy összegű hitelszerződést, amelynek alapján a Kárpát Energo - amelynek Kapolyi és az MVM volt a tulajdonosa - 33 millió euró    hitelt adott egy luxemburgi cégnek. A Kárpát Energo szerint a pénzből körülbelül 2,5 milliárd forintot a mai napi nem kaptak vissza.

A Fővárosi Bíróság sajtóirodájának tájékoztatása szerint Kapolyi vitatja a követelést, és ellenkérelmében valótlannak nevezte azt az állítást, hogy az MVM felhatalmazása nélkül írta volna alá a kölcsönszerződést, valamint hogy a megállapodásból a Kárpát Energónak kára származott volna - írja a lap.