A KDNP kivár a szabad vasárnappal

2011.06.07. 12:12

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) nem vonja vissza a szabad vasárnapról szóló törvényjavaslatát, de várnak napirendre tűzésével, mondta Harrach Péter a párt frakcióvezetője.

A szabad vasárnapról szóló törvénytervezet a munkavállalók és a családok érdekében, az egészséges társadalom megteremtésének szándékával fogalmazódott – mondta Harrach Péter. Hozzátette: a kormányfő úgy nyilatkozott, hogy a kezdeményezéssel egyetért, de nem tartja időszerűnek.

Mint arról beszámoltunk, Orbán Viktor egy múlt heti konferencián nyilatkozott úgy, akkor fogja támogatni a vasárnapi nyitva tartás eltörlését, amikor meg lehet majd élni Magyarországon öt nap munkából, de addig nem.

Harrach Péter elmondta, a döntést elfogadják, de várják az alkalmat, hogy megszavazhassák az előterjesztést - mondta, hangsúlyozva: nem vonják vissza a tervezetet, de várnak napirendre tűzésével.

Harrach Péter két KDNP-s párttársával még tavaly decemberben nyújtotta be a Parlamentnek "A munkavállalók szabad vasárnapjának biztosításához szükséges egyes törvények módosításáról" szóló törvényjavaslatot, amelynek célja, hogy a vasárnap ismét valódi általános pihenőnap legyen, és csak azok dolgozzanak e napon, akiknek a munkájára ténylegesen alapvető társadalmi szükséglet van.