Lujza
-2 °C
13 °C

Még nem érinti a repülőjegy árakat a dráguló kerozin

2011.06.07. 07:35

A Malév és a Wizz Air sem készül áremelésre, bár az elmúlt időben és várhatóan a későbbiekben is tovább emelkedik a nyersolaj és ennek következtében a kerozin ára, írja a Napi Gazdaság.

A Nemzetközi Légiforgalmi Szövetség (IATA) most nyilvánosságra hozott elemzésben 110 dolláros nyersolajárral számolt a korábbi becslés alapjául szolgáló márciusi 98 dolláros ár után. Giovanni Bisignani, a szervezet elnöke az IATA éves találkozóján arról tájékoztatott, hogy a légitársaságok üzemanyagigényük 50 százalékára rendelkeznek a 2010. évi árakat biztosító fedezeti pozícióval.

A IATA szerint a magasabb üzemanyagárak miatt emelkedő repülőjegyárak következtében csökkent a piaci kereslet, és ez befolyással lesz az iparági szereplők nyereségességére, ezért a szervezet megfelezte, 8,6 milliárd dollárról 4 milliárd dollárra csökkentette a légiközlekedési iparág egészének idei évre vonatkozó profitvárakozásait.

A tartósan magas üzemanyagár már az egész iparágra kihat, a Malév Zrt.-nél folyamatosan vizsgálják az üzemanyag árának változását, de ebben a pillanatban nem tervezik a kerozinpótdíj emelését, mondta Róna Márta, a légitársaság kommunikációs igazgatója. A Malév márciusban emelte a pótdíjat − járatonként legfeljebb öt euróval −, amit a cég külön feltüntet a jegy árában, de az összeg nem egységes minden viszonylatban, hanem egy értéktartományon belül változó. A jegyár többi faktorát pedig a piaci verseny figyelembevételével optimalizálják, ez tehát alapvetően a kereslet-kínálat függvényében változik, tette hozzá a szakember.

Varró Balázs, a Wizz Air kommunikációs vezetője a napilapnak elmondta, a cég sem tervez most áremelést, s üzletpolitikai okokból a társaság kerozinpótdíjat sem alkalmaz. Az árképzésüket elsősorban a vásárlói igények, a versenytársak magatartása és a költségstruktúra határozza meg. Ám hosszú távon az emelkedő üzemanyagárak be kell épüljenek a jegyárba, tette hozzá Varró.