Jövő héttől küzdhet Eperjes Károly az államadóssággal

2011.06.09. 17:10

Jövő hét csütörtökön 11 órakor lesz az Összefogás az Államadósság Ellen Alap irányító testületének alakuló ülése - fejtette ki a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Horváth Tihamér, a testület leendő elnöke. A testület tagja lesz Eperjes Károly színművész is, aki a héten még nem ért rá az államadósság elleni küzdelemre. A rádió műsorában elhangzottak szerint a múlt heti 37 millió forintos önkéntes befizetés mostanra 39,277 millió forintra hízott.

Ez az összeg eddig 378 befizetőtől érkezett Horváth Tihamér tájékoztatása szerint. "A számokból az látszik, hogy a kispénzű emberek nyúltak először a zsebükbe" - magyarázta a testület leendő elnöke, aki azt is elmondta, hogy három éves munkatervet fogadtak el. "Az általunk kezdeményezett civil kezdeményezés három éves programot fogadott el" - ismertette a terveket.

"Ez a feladat nem kis feladat. A vállalkozók, akiket megszólítottunk, várnak egy jobb időszakra" - utalt az államadósság elleni harcra Horváth Tihamér, aki szerint jelenleg a magyar gazdaság depresszív körülmények között van.