Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-4 °C
3 °C

Horgászparadicsom lehetne Magyarország

2011.06.10. 07:58

A 26 millió európai horgászra komoly turistaforgalmat lehetne építeni. A magyar horgászturizmus idén 10-15 százalékkal bővülhet, ráadásul a turisták az átlagnál többet költenek és több időt töltenek itt, írta a Napi Online.

A Tisza- és a Velencei-tónál, illetve a Balatonnál és a Mosoni-Duna mentén, sőt a kisebb, mesterséges horgászvizeken is a tavalyi tízszázalékos bővülést követően további 10-15 százalékos forgalomnövekedésre számítanak a szezonban. A válság ellenére a belföldi forgalom is évről évre nő, ám a nemzetközi mércével mérve még mindig alacsony árak miatt elsősorban a külföldiek száma emelkedik.

Európában több mint 26 millió pecást tartanak nyilván, vagyis az üzletágban jelentős potenciál van. A szakemberek szerint a válság idehaza és külföldön egyaránt tovább növelte a teljes kikapcsolódást nyújtó hobbi népszerűségét, ráadásul egyre inkább családi időtöltéssé vált.

A kiskereskedelemben is érezhető volt a horgászat jótékony hatása, lényegében nem kellett forgalom híján ilyen profilú egységet bezárni. Mindemellett tovább nőtt azoknak a hazai kis- és középvállalkozásoknak a száma, amelyek különböző csalik gyártására specializálódtak, sőt immár kukactermelésből és -kiszerelésből is meg lehet élni.