Leó, Szaniszló
4 °C
17 °C

Csodacég a válságban

2011.06.16. 11:42

A Flextronics Magyarország 2,2 milliárd euró konszolidált árbevételt ért el a március 31-én zárult pénzügyi évben, ami 53 százalékkal több az egy évvel korábbinál, ezzel a bevétellel a magyarországi csoport a Flextronics teljes nemzetközi árbevételének közel 10 százalékát adja.

Hetényi Márk, a Flextronics International Kft. regionális pénzügyi főigazgatója csütörtökön, Budapesten sajtótájékoztatón elmondta,hogy ez az elmúlt öt év legmagasabb bevétele. A Flextronics az elmúlt pénzügyi évben 17 millió euró mérleg szerinti eredmény ért el.

Sokkal több a munkavállaló is

Az igazgató anyavállalati előírásokra hivatkozva az idei pénzügyi év számairól nem nyilatkozott és hozzátette: erről azért is nehéz beszélni, mert az a piac, ahol a cég működik, hat hónapos ciklikusságú.

Kikkel üzletel a cég?

A Flextronics ügyfelei között az autóipari- és tengerészeti profilú vállalatok, valamint szervereket, vállalati tárolókapacitásokat, fehér árukat, okostelefonokat és mérő- illetve egyéb ipari berendezéseket forgalmazó cégek is megtalálhatók. A Flextronics a régióban a gyárak mellett működteti az egyik legnagyobb értékesítést-követő (after-market) szolgáltatási tevékenységet is Európában, amelynek keretében szervízelést, pótalkatrész menedzsmentet és termék disztribúciót is végez.

A növekedés szavai szerint annak köszönhető, hogy a világ vezető saját márkás elektronikai gyártóival (OEM) meglévő nemzetközi kapcsolatrendszerüket továbbfejlesztették.

Az elmúlt időszakban a Flextronics hozzávetőlegesen 47 százalékkal növelte munkavállalóinak számát, így magyarországi telephelyein, gyártóbázisain, Budapesten, Sárváron, Tabon és Zalaegerszegen már közel 12 ezer embernek ad munkát.

A siker titka

Az igazgató elmondta, a Flextronics magyarországi sikerei több tényezőnek köszönhetők, például annak, hogy kialakítottak egy rugalmas dolgozói csapatot, amely különösen fontos a kiélezett versenyhelyzetben, s feltétele annak, hogy a Flextronics meg tudja tartani piaci előnyét. Magyarország földrajzi szempontból is ideális a Flextronics számára, hiszen közel van a megrendelők fontos piacaihoz.

A Flextronics a legnagyobb technológiai márkák elektronikai beszállítója. A cégnek 5 kontinensen több mint 30 országban működnek gyárai és szolgáltatási helyei, amelyek a terméktervezéstől, a gyártáson és a logisztikai tevékenységeken át egészen a termékek utólagos szervizeléséig nyújtanak magas színvonalú szolgáltatásokat. A cég 1992 óta van jelen Magyarországon.