Varga Mihály 267-es euróárfolyamot akar

2011.06.23. 09:38
Jelenleg a forint euróhoz viszonyított árfolyama mindenki számára kedvező, a kormány célja ezt állandósítani - mondta a Miniszterelnökséget vezető államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában. Varga Mihály arról is beszélt, hogy indul a Fidesz alelnöki posztjáért a július eleji tisztújító kongresszuson.

A forint euróhoz viszonyított árfolyama nem mindig jó egyszerre az export számára és a nyaralni vágyók számára, most viszont kedvező fordulat állhat be, és a kormány igyekszik megfelelő irányba befolyásolni az árfolyamot - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Varga Mihály.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy az unió egyes országai, így a többi között Görögország és a mediterrán államok komolyabb bajban vannak. Varga Mihály kiemelte, hogy a német gazdaság jól teljesít, és ez Magyarország számára is hasznos.

A német gazdaság ismét húzza magával a magyart, és ezt a lehetőséget ki kell használni - hangsúlyozta. Varga Mihály azt is kiemelte, hogy az európai gazdaság folyamatosan változik, és Magyarországnak ehhez igazodnia kell.

Alelnök lenne

A politikus közölte: indul a Fidesz alelnöki posztjáért a július eleji tisztújító kongresszuson. Mint mondta, örömmel vállalja a megmérettetést, és a jövőben is folytatni akarja azt a munkát a Fideszben, amit már évek óta végez.

Az államtitkár hangsúlyozta: Magyarország számára fontosabb Horvátország uniós csatlakozása, mint az, hogy mi történik a Mollal. Azzal, hogy Zágráb az európai közösség tagja lesz, ebben az ügyben is európai szintű megoldásra törekszik - emelte ki.