Nem mondjuk le a görög utakat

2011.06.30. 14:59

Nem mondják le a magyar turisták görögországi nyaralásaikat a megszorítások elleni athéni tiltakozások miatt - közölte Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) illetékese. A magyarok elsősorban a görög szigetekre, illetve az észak-görögországi területekre utaznak nyaralni. Ezekre a helyekre közvetlen charterjáratok viszik az utasokat, így teljesen elkerülik a tüntetéseket.

"Napi kapcsolatban vagyunk a kinti partner szolgáltatókkal, akik arról számolnak be, hogy az athéni tüntetésekből nem lehet érzékelni semmit" - mondta Molnár Judit hozzátéve, hogy a helyzetre tekintettel az athéni fakultatív programokat természetesen szüneteltetik az utazásszervezők. Az utasok is sokat érdeklődnek, és vannak akik elhalasztják inkább az utazást, de ezek száma elenyésző, nem ez a jellemző.

Görögországban kedden kezdődött 48 órás általános sztrájk, tiltakozásul a kormány új, 28,4 milliárd eurós megszorító csomagja ellen, amelyet szerdán hagyott jóvá az ország parlamentje.

A döntéssel lehetővé válik, hogy az euróövezeti pénzügyminiszterek júliusi 3-i ülésén jóváhagyják a korábban elfogadott 110 milliárd eurós mentőcsomag újabb, 12 milliárd eurós részletének folyósítását.

A 2011-2015 időszakra vonatkozó megszorító csomag értéke eléri a 28,4 milliárd eurót (7.608 milliárd forint). Az athéni kormányzat így 14,32 milliárd euróval csökkenti kiadásait, míg  bevételeit 14,09 milliárd euróval növeli.