Átadták az első Szép-kártyát

2011.07.07. 11:16

Szerdán átadták az első, OTP által kiadott Széchenyi Pihenő Kártyát (Szép), ami Szőcs László, a Mol-csoport hr-igazgatója vette át Kovács Antaltól, az OTP vezérigazgató-helyettesétől. A kártyát a margitszigeti Thermal szállóban letesztelték, működött. Az átadás két főszereplője nem véletlen: az OTP a pihenőkártya első forgalmazója, míg a Mol a program egyik első regisztrált munkáltatói partnere – írja a turizmusonline.hu.

Szőcs elmondta, a 8000 főt foglalkoztató Mol már 45 millió forint értékben jegyzett erre az évre a Szép-kártyából. A kártya előnyeit méltatva elmondta: az új juttatási forma olcsóbb, mint elődje, az üdülési csekk (ücs), praktikusabb, hogy nem egy papírdarabot kell aláírni, csupán egy plasztikkártyát lehúzni, illetve hogy nem naptári éven belül kell felhasználni a kártyán található összeget; erre két év áll rendelkezésre.

Kovács Antal úgy látja: a Szép-kártya a „21. század kiváló és emblematikus terméke, mely rendkívül egyszerű és biztonságos”. A vezérigazgató-helyettes kiemelte a kártya felhasználásának alacsony költségeit, az 1,5 százalékos elfogadási jutalékot szemben az üdülési csakk 6 százalékával.

Kovács bízik benne, hogy év végéig országszerte akár 8000 elfogadóhely is lehet az alacsony telepítési költségű POS terminálok révén. Az igénylések számának jelentős növekedésével megtérül a befektetés az alacsony jutalékok és kezelési költségek mellett is, mi több, a Szép-kártya sikere esetén nőhet az OTP részvények árfolyama is.

Szőccsel és Kováccsal egyetemben Szatmáry Kristóf belgazdaságért felelős államtitkár is úgy látja, hogy a kártya „sikerre van ítélve, amennyiben azt minél többen használják majd.” Szatmáry szintén kifejtette: a turizmus és annak kapcsolódó szolgáltatásai kiemelt gazdasági területként szerepelnek a kormány gazdasági stratégiájában. Hozzátette: az államnak érdeke és kötelessége támogatni a területet, mint a fenntarthatóság és a fejlődés egyik zálogát. Ennek egyik eszköze a pihenőkártya.

Eddig közel 500 céget keresett meg az OTP itthon és folytat tárgyalásokat köztük olyanokkal, mint a Magyar Villamos Művek. A bank saját utazási cége, az OTP Travel elfogadó oldalról már leszerződött. Szintén jelezte szándékát a MÁV – tájékoztatott Szatmáry Kristóf hozzátéve, hogy más hazai bankok is érdeklődtek a kibocsátás feltételei felől, de egyelőre csak az MKB-val folynak tárgyalások.