Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Egy évet élt egy soproni szálloda

2011.07.07. 08:39

Bezárták, ezért egyelőre nem fogad vendégeket Sopron legújabb, tavaly tavasszal megnyílt négycsillagos szállodája, a Saphír Aqua Apartman Hotel. A Napi Gazdaság információi szerint a Lövérekben lévő szállodát egy 2010 januárjában, egymillió forintos jegyzett tőkével alapított társaság üzemeltette, amely a cégbírósági adatok szerint tavaly 55,4 millió forintos nettó árbevétel mellett több mint 34 milliós üzemi veszteséget produkált.

A nyilvánvaló finanszírozási gondok ellenére a társaság jelentős árengedményeket kínált, a Kisalföld értesülései szerint az akció nyomán júliusra és augusztusra 1800 feletti előfoglalás érkezett. Több vendéggel a helyszínen közölték, hogy a szállodát bezárták, ám július 20-a után egy előre egyeztetett időpontban fogadni tudják őket.

Vámos Tibor, a tulajdonos cég képviselője szerint súlyos szerződésszegés miatt mondták fel azonnali hatállyal az üzemeltető szerződését, a társaság öthavi rezsivel és bérleti díjjal is tartozik. Vámos hozzátette, nem biztos, hogy a szállodát július 20-án megnyitják, mivel csak megfelelő üzemeltető jöhet szóba, ha pedig ilyet nem találnak, értékesítik a létesítményt.