Nagyot drágul szerdán a benzin

2011.07.11. 16:04

Az elmúlt hetekben tapasztalt enyhe árváltozás után ezúttal jelentős üzemanyagár-emelésről döntött a Mol. Az MTI piaci forrásokból úgy értesült, hogy literenként bruttó 7 forinttal drágul a 95-ös benzin, míg a dízel literenként 5 forinttal lesz drágább. Az áremelés ezúttal is a megszokott szerda nulla órai időpontban lép életbe.

A változással a benzin átlagára 377 forintra, a gázolajé 363 forintra emelkedik. A Mol egy hete bruttó 2 forinttal csökkentette a gázolaj nagykereskedelmi árát, a 95-ös benziné akkor nem változott. Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál. Az olcsóbb benzinkutakon jelenleg 360 forintot egy-két forinttal meghaladó árakon lehet tankolni, valószínűleg az áremelés után a legolcsóbb kutak benzinára a 365-370 forintos sávban lesz. A drágább helyeken akár 385 forint fölé is kúszhat a benzinár.

A drágulásnak most elsősorban az az oka, hogy a benzinár forintban és dollárban is emelkedett. Ha azonban folytatódik a forintnak a dollárral szemben hétfőn megkezdett gyengülése, akkor az újabb árfelhajtó hatású lehet.