Kandallógyár épülhet Makón

2011.07.18. 07:41

Az ismét folyamatosan növekvő megrendelések miatt Makó határában várhatóan milliárdos összköltséggel új gyártóbázist épít a döntően fémkandallókat gyártó Váll-Ker Kft. - tudta meg lapunk. A beruházás első, várhatóan már az őszre elkészülő ütemében mintegy 130 millió forintos költséggel 600 négyzetméteres üzem és több kiszolgáló létesítmény készül el. A programot saját erőből, valamint 58 millió forint értékű pályázati forrásból valósítja meg társvállalatával, a Makói Fémipari Kft.-vel együtt a jelenleg már mintegy 300 dolgozót foglalkoztató patinás cég.

A beruházással párhuzamosan újabb létszámbővítés is lesz. Döntés született arról is, hogy a program jövőre két újabb gyártócsarnok építésével folytatódik. Ezt követően a teljes termelést ide telepítik, s a jelenlegi központi telephelyet csak logisztikai központként használják majd. Tóth István ügyvezető igazgató a Dél-Magyarországnak úgy nyilatkozott, jelentős kapacitásbővítésre van szükség ahhoz, hogy az idei 30 ezer darabos rendelésállománynak eleget tudjanak tenni. Mindemellett további technikai és technológiai fejlesztésre is szükség van annak érdekében, hogy főként az exportpiacokon sikeresen szerepeljenek.

A Váll-Ker termékeinek több 90 százaléka évek óta a határon túl talál gazdára. Tavaly több mint 1,66 milliárd forint értékű volt az export. Az egykori Makói Fémipari Szövetkezet 1992-ben alakult társasággá. Az elmúlt öt év során több mint 350 millió forintot költöttek különböző beruházások megvalósítására. A társaság nettó árbevétele tavaly a válság hatására csökkent ugyan, ám idén már ismét jelentős növekedéssel számolnak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás