1,6 milliárdos bírság egy győri fémkereskedőnek

2011.08.03. 12:12

Több mint 1,6 milliárd forintra bírságolt a Győr-Moson-Sopron Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság egy győri vállalkozást, amely engedély nélkül végzett fémkereskedelmi tevékenységet.

A vállalkozás kérelmét a fémkereskedelmi engedélyre a Győr megyei igazgatóság áprilisban jogerőssé vált döntésével elutasította, mivel a vállalkozás az úgynevezett fémtörvényben meghatározott feltételeknek nem felelt meg, az abban meghatározott követelményeket nem teljesítette - olvasható a NAV közleményében.

Az utóellenőrzés során azonban kiderült, hogy a vállalkozás a jogerős határozat ellenére tovább folytatta a tevékenységét, és bizonyíthatóan több mint 300 millió forint piaci értékű fémkereskedelmi anyagot értékesített. Az igazgatóság az engedély nélkül eladott anyag piaci értékének ötszörösét szabta ki bírságként, azaz több mint 1,6 milliárd forint megfizetését írta elő.

A bírság kiszabásával egyidejűleg a vállalkozás bankszámláival, ingatlanjaival kapcsolatban a pénzügyőri igazgatóság biztosítási intézkedéseket tett.