11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 2
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26. ÉLŐ
Franciaország 0
Dánia 0
974 Stadion D csoport
20:00, November 26.
Argentína 0
Mexikó 0

A kormány elfogadta a jövő évi költségvetést

2011.08.31. 17:38

A kormány első olvasatban megtárgyalta és elfogadta a Magyar Köztársaság 2012. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslatról és a kapcsolódó kérdésekről szóló előterjesztést - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

A közlemény rögzíti: az elmúlt időszak nemzetközi gazdasági fejleményei azt bizonyítják, hogy az Európai Unió még éveken keresztül egy elhúzódó pénzügyi-gazdasági válsággal küzdő övezet lesz. Magyarországnak ebben a nemzetközi gazdasági környezetben kell sikeresnek lennie.
Az elhúzódó válságot alapvetően az okozza, hogy az országok jelentős része nem tudja megállítani államadósságának növekedését.

Magyarország ezzel szemben az idei évben elkezdte csökkenteni államadósságát és a közeljövőben is tesz lépéseket az államadósság további csökkentése érdekében. Az euróválság magyarországi hatásainak kivédése érdekében a kormány tartja a költségvetés tervezett, GDP arányosan 2,5 százalékos hiányát.

A kormányülésről kiadott közlemény leszögezi: a gazdaságpolitikai döntésekkel Magyarország az európai uniós átlag fölé emeli a gazdasági növekedést és végrehajtja az Otthonvédelmi Akciótervet az elmúlt években szabadjára engedett, féktelen hitelezési gyakorlat miatt nehéz helyzetbe került devizahiteles családok helyzetének rendezése érdekében.

A költségvetési tervezési munkák során ezeket a sarokpontokat kívánja teljesíteni az adósság legyőzése érdekében a kormány. "Ha ugyanis mi nem győzzük le az adósságot, az adósság győz le minket" - áll a Szijjártó Péter által jegyzett közleményben.  • Hírek
  • Bankszámla