Búcsút int a koffeinnek a Hell

2011.09.01. 13:18

Nem kellett sokáig várni az első jelentősebb reakcióra az energiaitalokat különösen sújtó chipsadó mai bevezetése után: a Dél-Amerikában honos mate teából készült kivonatra és a kakaóbabból kinyert teobrominra cseréli az energiaitalaiban található koffeint a Hell - tudtuk meg a cég sajtótájékoztatóján.

"Több mint egy évvel ezelőtt kezdtünk a fejlesztésbe, aminek a célja az volt, hogy egészségesebb terméket tudjunk kínálni a fogyasztóknak" - indokolta a változtatást Szabari József regionális igazgató.

Ennek némileg ellentmond, hogy a bejelentést éppen a chipsadó életbe lépésének napjára időzítették, és az új terméket egyelőre csak Magyarországon forgalmazzák, noha a cég 28 országban van jelen.

Koffeinmentes energiaitalok amúgy már vannak a piacon, például a Watt Natura, míg azonban ez csak a Watt egyik típusa, addig a Hell ezentúl kizárólag az új, koffeinmentes terméket forgalmazza.

Korábban a Watt-ot gyártó Buszesz vezérigazgatója, Zentai László azt valószínűsítette az Indexnek nyilatkozva, hogy egyre több gyártó fog ilyen termékkel előrukkolni, mivel a chipsadóként emlegetett népegészségügyi termékadó nem általánosságban az energiaitalokat, hanem a koffeintartalmat bünteti - ha az ital decijében több mint 10 milligramm van belőle, akkor literenként 250 forint adót kell fizetni.

A lépéssel a Hell ezt tudja megspórolni, azonban kisebb áremelés mégis várható, amit azzal indokolnak, hogy az új természetes alapanyagok többe kerülnek, mint a koffein.