Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Tavaszra vár fordulatot az amerikai nagykövet

2011.09.29. 16:35

Magyarországnak szüksége van a gazdasági élet jobb tervezhetőségére - mondta a CNBC-nek adott interjújában Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete.

Az országba készülő és az itt lévő vállalatok körében kiváró hangulat uralkodott el, néhány esetben a beruházások felfüggesztéséről is hallani. A nagykövet szerint ugyanakkor az ország még mindig vonzó, tavaszra tervezhetőbb, stabilabb lehet az üzleti klíma Magyarországon.

"Egyértelmű, hogy a kormány tett néhány kísérleti és nem szokványos intézkedést, amelyek főleg a költségvetési hiányt igyekeztek mérsékelni, és néhány ezek közül nem feltétlenül úgy sült el, ahogy azt remélték" - mondta a nagykövet.

Arra a kérdésre, vajon a nagykövet tud-e olyan vállalatról, amely visszavonja magyarországi beruházását a nagykövet asszony elmondta, hallott ilyenekről, de sokkal többet hallott olyat, hogy az ide készülő vállalatok kiváró álláspontra helyezkedtek. A nagykövet szerint a jövőben ez a bizonytalanság csökkenni fog, hiszen az új kormány már több mint egy éve van székben. A nagykövet szerint 1989 óta az amerikai vállalatok 9 milliárd dollár értékben fektettek be Magyarországon.