Donát
1 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Leisztinger mégsem adja el szállodaláncát

2011.10.12. 07:30

Nem kerül új tulajdonoshoz, így Leisztinger Tamás irányítása alatt marad a Hunguest Hotels szállodacsoport, értesült a Népszabadság. A szállodalánc eladása tavaly év végén került szóba, az akkori tervek szerint az SCD ingatlanbefektető-csoport részvénycserével szerezte volna meg a Hunguest Hotels 33 százalékát és opciós jogot a többségi részesedés megvásárlására. Cserébe Leisztinger 25 százalékos részesedést szerzett volna az SCD-csoport az üzlet lebonyolítására létrehozott cégében, a Magyar Turisztikai Holdingban.

Az üzletben az hozott fordulatot, hogy az SCD 2011 augusztusában a hitelszűkére és a kedvezőtlen frankárfolyamra hivatkozva túladott balatoni ingatlanportfólióján, és a Hunguest Hotelsra érvényes opciós jogot is eladta az akkor frissiben alapított Turisztika Hungária Kft.-nek.

Az opciós joggal szeptemberig lehetett volna élni, ezt a Tusrisztika Hungária nem tette meg, így az most visszaszállt a Hunguest Hotelsra, melynek tulajdonosa, Leisztinger Tamás a Népszabadság értesülései szerint már nem tervezi eladni azt. A lap az üzletember környezetéből úgy értesült, hogy a csomag "nincs a piacon".