Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Szolnokon bővít a fémhulladék-gyűjtő

2011.10.13. 08:19 Módosítva: 2011-10-13 08:20:44

Szolnokon terjeszkedik tovább a fém- és elektronikai hulladékok begyűjtésével és kezelésével foglalkozó Inter-Metal-Recycling (IMR) csoport, amely a Henkel vállalat volt telephelyén tervezi egy új regionális hulladékkezelő központ megnyitását - írta csütörtöki számában a Világgazdaság.

Vincze Gábor, az IMR csoport tulajdonos-ügyvezetője a lapnak elmondta: a Tisza-parti városban egy közel 40 ezer négyzetméter alapterületű ingatlant vásároltak meg, csaknem 15 ezer négyzetméternyi gyártó- és raktárcsarnokkal, valamint irodaterülettel. A korszerű raktárcsarnokra és a kétszintes irodaépületre befektetőt keres a társaság.

A cégcsoport az új telephelyen egyszerre számít a lakossági, valamint ipari-kereskedelmi hulladékbeszállításokra, így például a Szolnokon működő járműipari vállalatok kiszolgálására.

A csepeli székhelyű IMR csoport közvetlenül a gazdasági válság kirobbanását megelőzően, 2008-ban kezdett országos terjeszkedésbe – egymilliárd forintos beruházást végrehajtva –, egy ütemben négy leányvállalatot és vidéki telephelyet létrehozva.