Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Még mindig kifelé áramlik a pénz az országból

2011.10.18. 08:07

Elsősorban stabilitás, a jelenleginél sokkal nyugodtabb környezet lenne szükséges ahhoz, hogy a legnagyobb vagyonnal rendelkező magyarok pénzüket minél nagyobb arányban ebben az országban kezeltessék, mondta a Napi Gazdaságnak két privátbanki szakembere.

Katona Ildikó, az MKB Private Banking ügyvezető igazgatója (KI) úgy véli, a jogbiztonság feltétlenül szükséges lenne ahhoz, hogy komoly vagyontranszfer induljon el. A bankrendszer ellen irányuló intézkedések viszont elbizonytalanítják azokat, akik itthon kezeltetik vagyonukat, és még azokban is felmerül a külföldi számlanyitás gondolata, akik eddig elzárkóztak.

A K&H Bank Privátbanki Igazgató­ságának vezetője, Szabó Sándor szerint a vagyontranszfer iránya egyelőre nem változott, továbbra is a pénzek kiáramlása határozza meg a folyamatokat. Az alapvető változáshoz a jelenlegi szabályozói és gazdasági környezet gyökeres átalakulására lenne szükség. "Egy, a mostaninál sokkal kiszámíthatóbb gazdaságpolitika, ami stabilabb mak­ro­környezetet, ezáltal kevésbé volatilis árfolyamokat eredményezne, egyúttal sokat tehetne a vagyontranszfer irányának megfordításáért. Persze egy ilyesfajta gazdaságpolitika megvalósulása nemcsak a privátbanki ügyfelek, hanem az egész gazdaság szempontjából nagyon fontos lenne" - vélte.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek