Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Jön az Árkád 2 Budapesten

2011.10.19. 07:38 Módosítva: 2011-10-19 17:05:27

Megkezdődött Budapesten az Örs vezér téren az Árkád II. bevásárlóközpont beruházása - írja a Világgazdaság a szerdai számában a Property Magazine szaklapra hivatkozva.

A fejlesztő, az ECE Projektmanagement Budapest Kft. ügyvezető igazgatója, Gyalay-Korpos Gyula a Világgazdaságnak azt nyilatkozta, hogy a hét éve megnyitott első egység üzleti sikere győzte meg a cég tulajdonosait az újabb fejlesztésről.

A német Otto család tulajdonában lévő ECE társbefektetője a 80 millió eurós beruházásban a Deutsche Bank, a finanszírozója pedig az UniCredit Austria lesz.

A tervek szerint 2013-ra elkészülő Árkád II.-ben 20 ezer négyzetméter kiadható terület lesz, és a két épületet összekötésével a legnagyobb kereskedelmi területű bevásárlóközpont jön létre.

A második egység megnyitása után a régebbi épület felújítása következik, s a munkálatokkal várhatóan 2013 őszén végeznek.

A lap összeállítása szerint az ECE érdekeltsége a pécsi, a győri és a szegedi Árkád üzletközpont, valamint a debreceni Fórum Debrecen.