Eufrozina, Kende
11 °C
26 °C

Pontosítanák a végtörlesztési törvényt

2011.10.19. 20:55

Levélben fordult Rogán Antalhoz, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnökéhez a végtörlesztési törvény módosítását kezdeményezve Horváth Zsolt szintén fideszes veszprémi országgyűlési képviselő, mivel több devizaadós kérelmét a jogszabály értelmező rendelkezésének hiányossága miatt utasították el a bankok.

A végtörlesztésről szóló törvény értelmező rendelkezésében nem szerepel, hogy mi számít lakásnak, a rögzített árfolyamon történő törlesztésről szóló törvény viszont tartalmazza ezt a kitételt – közölte Horváth Zsolt. Véleménye szerint a bankok újabb kiskaput kihasználva utasítják el a devizaadósok végtörlesztési kérelmét, mivel szerintük a lakásépítésre felvett hitel a később társasházzá minősített ingatlanra nem vonatkozik.

A képviselő Rogán Antalhoz írt hétfői levelében a törvény módosításának lehetőségét veti fel. A rögzített árfolyamon történő törlesztésről szóló törvény értelmező rendelkezése szerint lakásnak minősül az az ingatlan is, amelynek esetében a lakók a jogerős használatbavételi engedély birtokában kezdeményezték az épület társasházzá nyilvánítását.

Hozzátette: az adósok problémáját a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének is jelezték.