Webáruházra vált az Electro World volt tulajdonosa

2011.10.19. 07:29 Módosítva: 2011.10.19. 10:06

Digidog.hu néven új műszaki-elektronikai webáruházat nyitott Budapesten az Electro World (EW) Magyarország Kereskedelmi Kft. egykori tulajdonosa, Szarvadi Lóránd. Az elsősorban online értékesítésre épülő áruház első tagja a Market Centerben már látogatható, a második egység az Allee bevásárlóközpontban, a nemrég bezárt EW helyén nyílik majd - írja a Napi Gazdaság.

A 300 ezer eurós alaptőkéjű Digidog.hu Zrt.-t. még júniusban jegyezték be Budapesten, a vállalkozásban 10 százalékos tulajdonrésze van Maurer Andornak, az EW és a Media Markt-csoport volt ügyvezetőjének, a fennmaradó 90 százalék pedig Szarvadi tulajdona. Az üzleti modell alacsony költségszintre épül, ezért mindössze két offline üzlet szolgálja majd ki az online áruházat - mondta Szarvadi, aki szerint nem az árral, hanem elsősorban profi szolgáltatással és minőségi készlettel kívánnak konkurálni a piacon.

A 2200 négyzetméteres, raktárként is szolgáló showroomra félmillió eurót fordított az üzletember, a várhatóan november első hetében nyíló második egység is hasonló költségvetésből valósul majd meg. Az árukészlet jelentős részét egyelőre romániai szállítóktól, elsősorban a Domótól szerzik be, de folyamatosan tárgyalnak magyarországi beszállítókkal is.

Szarvadi ugyanakkor cáfolta azt a piaci hírt, mely szerint az általa alapított romániai Domo közvetve vagy közvetlenül a magyar piacra lépne. Mint mondta: kész lenne ugyan átadni az újonnan létrehozott cég többségi tulajdonát, a Domóban 75 százalékban tulajdonos briteknek azonban egyelőre nem vonzó a magyar elektronikai piac.