Zita, Mariann
8 °C
21 °C

Nehezen döntöttünk, hová utazzunk

2011.10.29. 16:40

Telt ház várható a hétvégén a hazai wellness szállodákban, de későn foglalunk, kevesebbet költünk és rövidebb ideig maradunk, derül ki egy turisztikai szaklap összeállításából. Az Utazó magazin cikke szerint a Mindenszentek miatt a vendégek többsége csak péntektől vasárnapig marad a szálláshelyeken.

A pesti Ramada Resort Budapestben a mostani és a következő hétvége is teltházat hoz. Szabó Áron szállodaigazgató elmondta: ezen a héten – a kinti iskolaszünet miatt -, most a cseh és mellettük a szlovákok, a jövő héten pedig a hazai vendégek vannak túlsúlyban. A nagyarok többsége az akciós csomag lehetőségeit kihasználva 3-4 éjszakára érkezik, de sok a 2 éjszakás vendég is.

A hazai szállodások helyzetét javítja a gyenge forint is, mert a külföldi vendégek eurója többet ér, a magyarok pedig inkább itthon maradnak, de még ez sem tudta eddig visszahozni az év korábbi szakaszában elszenvedett veszteségeket, írja a lap.

Ráadásul sok utazót visszariaszt, hogy a mostani időszak – árbesorolás szempontjából – több helyen kiemeltnek számít, miközben a válság miatt egyre többen inkább az akciókat keresik. Ezt jelzi az is, hogy sokan az utolsó percekig vártak az utak lefoglalásával. A szállodák általában nagyon megérzik a lakosság csökkenő fizetési képességét, de a benzinár emelkedés miatt visszaeső mobilitást is, írja a lap.