Monszpart Zsolt távozik a MÁV-Start éléről

2011.11.02. 16:28 Módosítva: 2011.11.02. 19:35

Az iho.hu információi szerint távozik a MÁV-Start éléről Monszpart Zsolt, aki 2010. szeptember 16. óta vezette a vasúttársaságot.

A közlekedési szakportál úgy tudja, hogy Monszpart pénteken hosszas beszélgetést folytatott Szarvas Ferenccel, a MÁV elnök-vezérigazgatójával. Kiderült, más elképzeléseik vannak a MÁV-csoport közeli átalakításáról.

Monszpart a gyorsabb, radikálisabb átstrukturálás híve lett volna. Magyarán úgy képzelte, a mozdonyok üzemeltetését végző MÁV-Trakció és a járműveket karbantartó MÁV-Gépészet gyorsan beolvad a Startba, így egy erős vasútvállalat jön létre. Ez nem esett egybe Szarvas elgondolásaival, és mivel Monszpart a felajánlott másik fontos beosztást sem fogadta el, távozik a vasúttól, írja az iho.hu.

A MÁV Zrt. közleményében ismerteti: a MÁV Zrt. igazgatósága 2011. szeptember 29-én döntést hozott arról, hogy a MÁV-START Zrt. számára részleges tulajdonosi joggyakorlást tesz lehetővé a MÁV-Trakció Zrt., a MÁV-Gépészet Zrt. illetve a MÁV-Vagon Kft. felett.

A közlemény szerint igazgatóság határozata nyomán személyi változások is várhatóak, amelyekről a döntések megszületése után ad tájékoztatást a cég.