István, Vajk
20 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

A kötelezővel a casco is harmadával olcsóbb

2011.11.05. 09:37
Mintegy harmadával zuhant a casco ára a kötelező biztosítási kampányban, olvasható a Netrisk.hu közleményében. A casco ára tavaly is csaknem harmadával esett, akkor még 90 ezer forintról indult a tarifa.

A kötelezővel most együtt köthető casco szerződések éves átlagdíja alig 50 ezer forint, szemben a november elseje előtt még 68 ezer forintos tarifával a Netrisk.hu összesítése szerint. Aki tehát mind a kötelező biztosítások átlagosan 28 százalékos áresését, mind az olcsóbb casco díjakat kihasználja, most a tervezett baleseti adó többszörösét is megtakaríthatja.

Tavaly novemberben a korábbi 90 ezerről 68 ezerre, most – további mintegy 30 százalékkal – 50 ezerre esett a kötelezővel együtt köthető casco biztosítások átlagdíja a Netrisk.hu biztosítási portálon. A casco és a kötelező biztosításon így együtt a jövőre tervezett baleseti adó többszörösét is megtakaríthatják azok az autósok, akik kihasználják az alacsonyabb díjakat. A Netrisken most kötött kötelező biztosítások átlagára 12 600 forint, ami szintén közel 30 százalékkal alacsonyabb, mint a tavalyi kampányban volt.

Azok az autósok, akik tavaly nem váltottak, az idén már igencsak jelentős spórolásról mondanak le, hiszen a múlt évi kampánnyal együtt a casco és a kötelező átlagdíja egyaránt gyakorlatilag megfeleződött, olvasható az online alkuszcég közleményében.

A kötelező biztosítások piacán jelentős az átrendeződés, miután az idén legolcsóbb biztosítók közül több tavaly  még nem vett részt az árversenyben. A legtöbb új szerződést változatlanul az Uniqa köti, az autósok mintegy negyede ezt a társaságot választja a Netrisk.hu-n, míg a kötelező és a casco együttkötési ajánlatok versenyében jelenleg a K&H áll az első helyen. A K&H Biztosítónál most kötött casco szerződések átlagdíja a 42 000 forintot sem éri el.