Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-2 °C
5 °C

Tízezer nyerőgépet vontak ki a forgalomból

2011.11.07. 17:56

A játékadó november 1-jei megemelése óta több mint 10 ezer pénznyerő automatát adtak le az üzemeltetők, közölte a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSZSZ) hétfőn.

Az MSZSZ közleménye szerint az ötszörösére megemelt, Európában is példátlan mértékű játékadó a csőd szélére sodorta a szerencsejátékkal foglalkozó magyar vállalkozókat.

A közlemény idézi a szövetség elnökét, Schreiber Istvánt, aki szerint a gépleadási hullámból arra lehet következtetni, hogy 1 200 magyar vállalkozás mehet tönkre, mert nem tudja kitermelni a nyerőgépek után fizetendő 500 ezer forintos havi fix játékadót. Hozzátette: a nyerőgépek forgalomból kivonásával egyenes arányban a következő negyedévben mintegy tízezer játékteremként is üzemelő vendéglátóhely is megszűnhet, ezek alkalmazottjait pedig el kell küldeni.

Az MSZSZ előzetes felmérése szerint január végére, február elejére minimum 20 ezer munkanélküli kerül majd ki ebből az iparágból az automaták kivonásával, tavaszra számuk a 30 ezret is elérheti. Ez a szegmense a szerencsejáték iparágnak az elmúlt húsz évben 60 ezer embernek biztosított állandó munkahelyet - olvasható a közleményben.

Schreiber István jelezte: a vállalkozások többsége, amelyek még nem adták vissza a gépeiket, novemberben szembesülnek azzal, hogy nem tudják kitermelni az ötszörös adót.

Az MSZSZ elhatárolódik attól, hogy a jelenleg átlátható, szigorúan szabályozott nyerőgépipar mellett kialakuljon a feketepiac a törvények és a játékos-védelem megkerülésére, hangsúlyozza a szervezet.  • Bérelnék
  • Hírek