Mennyire érdekel minket a kötelező?

2011.11.08. 12:21 Módosítva: 2011.11.08. 13:12

Eltérő tapasztalataik vannak az alkuszoknak arról, mennyire mozgatta meg az autósokat az idei kötelezőkampány. A Biztosítás.hu kedden kiadott sajtóközleménye szerint idén eddig 30 százalékkal váltottak többen biztosítót, mint tavaly. Az online alkuszcég szerint a váltók kilencven százalékánál a fő motivációt az idén elérhető tízezer forintos átlagos megtakarítás jelentette, sokan vannak azonban, akiknél a biztosítók által rendkívül olcsón kínált kiegészítők is célba találtak.

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (akik az alkuszok többségét képviselik) ugyanakkor szintén kedden olyan közleményt adott ki, hogy a felfokozott várakozásokkal szemben „csendesen indult a kötelezőkampány a biztosítóváltás szempontjából”. A szövetség azt írja, hogy a váltók száma az első hét után elmarad a tavaly ilyenkor mért adatoktól az alkuszszövetség tagjaitól és a biztosítóktól származó információk alapján.

A közlemény ezt azzal magyarázza, hogy egyrészt a baleseti adó körüli bizonytalanság miatt sokan úgy érzik, hogy érdemes még várniuk, ”másrészt a korábban elképzelhetetlenül alacsony díjak miatt is egyre több ügyfél kérdezi meg tőlünk, hogy mennyire vehető komolyan egy, sokszor mélyen évi tízezer forint alatt megköthető kötelezőbiztosítás” - írja a szövetség.

Mint azt korábban megírtuk, az idei kampányban akár felére is csökkenhet egyes biztosítások díja, az átlag pedig 15 ezer forint környékére esik. A Biztosítás.hu ennél is alacsonyabb, 13 ezer forint körüli éves díjról írt.