West Balkán-ügy: végrehajtás két cég ellen

2011.11.08. 11:47 Módosítva: 2011.11.08. 13:11

Egy nappal a West Balkánban történt tragédia büntetőperének kezdete előtt végrehajtást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Noise Life Production Kft. ellen – írja a Gazdaság.hu üzleti hírügynökség. Az ügyben érintett másik cég, a West-Balkán Kft. is adóhatósági végrehajtás alatt áll.

Az újhartyáni székhelyű, Noise Life Production Kft. ellen végrehajtást indított tegnap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A tavaly alapított társaság egyetlen tulajdonosa, az elektronikus bulikat szervező K. Tamás, a ma kezdődött büntetőper egyik vádlottja. A társaság nem készített mérleg- és eredménybeszámolót, így gazdálkodásának adatairól nincsenek információk, ezért a köztartozás becsült összegét sem lehet megállapítani.

A West-Balkán Kft.-t 2001-ben alapították, két magánszemély tulajdonában van. A társaság 2010-ben 163 millió forint árbevétel mellett 24 millió forint veszteséget halmozott fel, nyáron ellene is végrehajtást kezdeményezett az adóhatóság.

Január 15-én három fiatal lány, a 17 éves K. Kinga, a 24 éves R. Rita és a 17 éves Cs. Emese halt meg a szórakozóhelyen egy, a Noise Life által szervezett rendezvényen. A kedden kezdődő bírósági tárgyaláson foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolnak négy személyt. Az ügyészség szerint Sz. Győző, a West Balkán Kft. egyik ügyvezetője, K. Tamás, a Noise Night Life-bulik főszervezője, Cs. József rendezvényszervező, valamint H. István Ferenc, a biztonságért felelős cég illetékes biztonsági főnöke felelős a tavalyi tragédiáért.