Felszámolnak egy Betonút-céget

2011.11.10. 09:38

Felszámolás alá került a Nemzetközi Betonút Kft. – értesült a Gazdaság.hu. A céget 2008-ban alapították, hogy a külföldi Betonút-munkákat végezze, azonban már nem része a csoportnak: az Opten céginformációs rendszer adatai szerint Dunai György idén vált meg tulajdonrészétől, az EuroAsztfalt Kft. pedig tavaly.

A hvg.hu korábbi információi szerint Dunai kiszállása egy jogvitával lehetett összefüggésben, mely egy romániai munka kapcsán a kolozsvári S. C. Enviro Quality nevű céggel állt fenn.

Az új egyszemélyes tag Tóth Ferenc, aki korábban az ügyvezetői teendőket látta el a társaságnál. A Betonút-csoporthoz a Betonút Zrt.-n kívül jelenleg az EuroAszfalt, a minőségellenőrzéssel foglalkozó Innoteszt és a Szám-Ért Ügyviteli Kft. tartozik a társaság honlapja szerint.

A társaság a működése során egyik évben sem termelt nyereséget. 2009-ben 688 millió forint forgalom mellett 215 milliós, tavaly 448 millió forint árbevétel mellett 219 milliós veszteséget halmozott fel. Az Opten adati szerint bejelentett követelés nincsen a céggel szemben.

Nem ez lesz az első cég, ami csődbe megy a korábban sikeresnek tűnő magyar útépítő vállalatok közül. Még 2007 őszén a Viadom csődje kavart nagy vihart, idén pedig az első Orbán-kormány házi sztrádaépítője, a Vegyépszer kényszerült csődvédelembe. A vállalat azóta is agonizál, októberben a hitelezők belementek a csődvédelem egyéves meghosszabbításába.