Marad Magyarországon az Unicredit

2011.11.14. 10:43 Módosítva: 2011.11.14. 10:45

Nem vonul ki Magyarországról az Unicredit – reagált az olasz érdekeltségű bank hétfő délelőtt a Napi Gazdaságtól átvett cikkünkre. Abban azt írtuk: 22 országban, köztük Magyarországon is jelen levő UniCredit S.p.A. a jövőben hazai piacai, azaz Olaszország, illetve Németország mellett Lengyelországra, Oroszországra és Törökországra kíván fókuszálni.

A bank a cikk megjelenését követően azt közölte: nem vonul ki Magyarországról, csupán „nem folytatja a (korábban egyszer megígért) erős fióknyitási expanziót”. Ez év elején arról volt szó, hogy a bank 2015-ig 900 új bankfiót nyit a térségben, ebből 150-et már idén. A magyarországi terjeszkedési terveikben 120 új fiók szerepelt.

Az Unicredit közleménye kitér arra is: a bankot nálunk nem kell feltőkésíteni, „tőkemegfelelési mutatója a második legerősebb hazánkban, ráadásul profitábilisan működik”. A bank megjegyezte azt is: az „egyes tevékenységek visszafogása” nem jelenti azt, hogy bármely országból is kivonulnának.

A hazánk melletti elkötelezettség ellenére nem felhőtlenek a kilátások, ugyanis a Portfolio.hu írása szerint, előrejelzések alapján a hamarosan bemutatásra kerülő stratégia tervben a következő negyedévre ötezer fő elbocsátását tervezi a cég.