Elutasították Hernádi meghallgatását

2011.11.17. 15:49

Elutasította a zágrábi megyei bíróság a perbe fogott Ivo Sanader volt horvát kormányfő védőügyvédjének azon kérését, hogy tanúként hallgassák meg az ügyben Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgatót.

A bíróság csütörtökön azzal indokolta döntését, hogy Tamara Laptos ügyész magyarázata szerint amennyiben Hernádi Zsolt elérhető lesz a horvát igazságszolgáltatás számára, úgy gyanúsítottként, nem pedig tanúként kezelnék.

Mint azt az Index megírta: Laptos korábban már korábban is jelezte, hogy a Mol vezérigazgatóját gyanúsítottként nevezték meg a horvát miniszterelnök ellen zajló eljárásban. Sanadert többek között azzal vádolják, hogy tízmillió euró kenőpénzt fogadott el Hernádi Zsolttól, és cserébe lehetővé tette, hogy a magyar vállalat irányítási jogot szerezzen az INA horvát állami olajipari cég fölött.

A magyar olajcég cáfolja, hogy Hernádi bármikor lefizette volna Ivo Sanadert az INA feletti irányítás megszerzése érdekében. A Mol szerint a horvát kormány számára is kiemelten fontos volt, hogy a magyar cég visszarántsa a csőd széléről az INA-t.

“Továbbra sincs tudomásunk arról, hogy a Mol bármely vezetője ellen büntetőeljárás folyna Horvátországban vagy Magyarországon. A tanukénti meghallgatás elutasítását pedig már csak azért is sajnálunk, mert lenne mit mondanunk az ügyről, ami biztosan érdekelné a közvéleményt” - közölte lapunkkal Pánczél Andrea a Mol Magyarországi kommunikációs igazgatója.