no

Lidl-blokád: útlezárással tiltakoznak tovább

2011.11.21. 08:23

Folytatja a Lidl szigetszentmiklósi logisztikai központjának blokádját, és hétfő reggel félpályás útlezárás kezd a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetsége. A VÉSZ hétfő hajnali közleménye szerint „reggel hat órától a főbejárat blokádjánál hatékonyabb félpályás útlezárásban folytatódik a Lidl elleni akció. A bejárattál szemben lévő ponttól egy kilométeren át tart majd a blokád, 3-tól 120 darabig vannak bejelentve a gépkocsik”.

A tiltakozás azért indult a múlt héten, mert az óbudai Lidl-áruházat építőcégül közül a VÉSZ hat tagja nem kapta meg a pénzét. Hónapokkal a munka befejezése előtt figyelmeztették a beruházó Lidlt, hogy a fővállalkozó, a csődhelyzetben lévő Gropius nem fizet.

A Lidl azonban arra hivatkozott, hogy ő a Gropius-szal áll szerződésben, egyedül nekik fizet. A szövetség szeptember 29-én figyelmeztető, jelképes akciót hajtott végre az áruháznál. Közben a Gropius felszámolás alá került.

A főleg építőipari cégeket tömörítő érdekvédelmi szervezet múlt kedden kezdte a Lidl két logisztikai központjának, a szigetszentmiklósinak és a székesfehérvárinak a blokádját. Erre a hétre ígérték Szigetszentmiklósnál a félpályás útlezárás kezdetét, emellett hétfő hajnali közleményük szerint „napokon belül meg fog történni a Lidl székesfehérvári logisztikai központjának is a lebénítása” is, miután információik szerint ehhez a logisztikai központhoz szervezett át bizonyos áruforgalmat. A VÉSZ közleménye azt írja: „ez olyan hatalmas költséggel jár, fuvarozási szakemberek szerint, amelyből könnyedén ki lehetne fizetni” a pénzükre váró vállalkozókat