Bencsik Lázárról: A stílus maga az ember

2011.11.28. 20:42

"Lázár János nyilatkozatának stílusával nem szeretnék foglalkozni, hiszen tudjuk, a stílus maga az ember. Azt sem kívánom firtatni, hogy ki milyen érdekeket képvisel munkája során. Az én dolgom az, hogy a fogyasztók biztonsággal vételezhessék az energiát Magyarországon. Lázár János indítványa pedig ebben a formájában veszélyezteti ennek lehetőségét" - írta Bencsik János államtitkár a facebookon Lázár délutáni nyilatkozatát kommentálva. Lázár János egy hétfői sajtótájékoztatón ment neki az államtitkárnak, szerinte az hogy Bencsik nem támogatja indítványát, azt jelenti, hogy "nem a fogyasztók érdekeit képviseli"

Lázár vitatott törvénymódosító javaslata megtiltaná az energiacégeknek, hogy kikapcsolják az áramszolgáltatást azoknál a fogyasztóknál, akik nem fizetik a rendszerhasználati díjat. Ez lényegében azt jelentené, hogy automatikus következmény nélkül lehetne jóval kevesebbet fizetni a szolgáltatásért, az energiacég legfeljebb peres úton hajthatná be jogos követelését.

Az indítványról, annak hátteréről és lehetséges következményeiről szóló cikkünk megjelenése után Bencsik János államtitkár a Facebookon úgy reagált: „az energiatermelés és -elosztás nem veszélytelen üzem, éppen ezért kerülendő a lehetséges következményeket figyelembe nem vevő indítványok beterjesztése az Országgyűlés elé”.

Hozzátette azt is, hogy „miután magam arra szerződtem, hogy legjobb tudásom és lelkiismeretem alapján szolgáljam az országot, ezért a Lázár képviselő úr által benyújtott indítványt támogatni nem tudom”.

Hétfői bejegyzésében Bencsik azt írta: "Az én javaslatom az, hogy a szolgáltatásból történő kizárás csak az egészségügyi és bentlakásos szociális intézményekre vonatkozzon. Mindezt szívesen megbeszéltem volna Lázár Jánossal, de már értem, hogy miért nem keresett meg. Ő már eldöntötte, hogy soha sem fog velem egyetérteni. Ettől én még nyugodtan fogok aludni"