Klaudia
-3 °C
3 °C

Egyre több a külföldi turista

2011.12.01. 09:42

A harmadik  negyedévben folytatódott a külföldi látogatóforgalom egy éve tartó bővülése, miközben az érkezők tartózkodási ideje nem változott. A magyar lakosság külföldi utazásainak száma az egynapos utazásoknak köszönhetően tovább emelkedett, közölte csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az első három negyedévben 32,3 millió külföldi látogató érkezett Magyarországra, 4 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. A külföldi látogatások a nyári hónapokra koncentrálódnak, a III. negyedévre tehető a teljes eddigi forgalom 46 százaléka.  Az egy napra érkezők száma 2 százalékkal, a több napra érkezőké 8 százalékkal nőtt ezen összesített időszak alatt.

A külföldiek magyarországi fogyasztása - a látogatások számának élénkülésével ellentétben - csökkent. A magyar lakosság külföldi utazásainak száma - az egynapos utazásoknak köszönhetően - tovább emelkedett, ugyanakkor összességében kevesebbet költött külföldi utazásra. E folyamatok eredményeképpen az utasforgalmi egyenleg 3 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakában mérttől.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft