Tovább növeli magyar termelését a Hankook

2011.12.21. 10:32

A tavalyi hatmillió után az idén várhatóan kilencmillió gumiabroncsot gyárt a Hankook Tire Magyarországon, míg jövőre eléri a teljes gyártókapacitást, a 12 milliót. A kétezer alkalmazottat foglalkoztató dunaújvárosi gyárban a 2007-es hivatalos megnyitó óta 25 millió abroncsot gyártottak idén novemberig.

A Hankook Tire eddig összesen 550 millió eurót fektetett be az állami támogatással megvalósult magyarországi gyárának felépítésébe. A cég személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt abroncsot mintegy 500 különböző méretben és mintázattal Magyarországon.

Az ultranagy-teljesítményű abroncsok részesedése egyre nagyobb hányadot tesz ki a gyár termelésében, és az első gyári szerelésű abroncsok száma is folyamatosan növekszik. Az utóbbiakból a Hankook közvetlenül szállít a Volkswagen, a Hyundai és a KIA európai gyárának, és jelentős hányadát teszik ki az össztermelésnek.

A Hankook, amely Dél-Koreában és Kínában is rendelkezik két-két gyárral, májusban bejelentette, hogy megkezdi egy harmadik kínai gyár építését, a nyár során pedig egy új Indonéziai beruházásról adtak hírt, ami szintén a termelés bővítését szolgálja majd.