Zoltán
-4 °C
9 °C

Schmitt kinevezte Németh Lászlónét

2011.12.26. 10:38

Kinevezte nemzeti fejlesztési miniszterré Németh Lászlónét a köztársasági elnök. Schmitt Pál egyúttal - év végi hatállyal - megszüntette Bencsik János államtitkári megbízatását.

A Magyar Közlöny két legutóbbi számában megjelent határozatok szerint az államfő Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára december 23-i hatállyal nevezte ki Németh Lászlónét  nemzeti fejlesztési miniszterré.Az új miniszter várhatóan december 28-án, szerdán teszi le miniszteri esküjét.

Németh Lászlóné, aki bár diplomával nem rendelkezik, az OTP-ben eltöltött évek után mostanáig a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató-helyettese és igazgatóságának belső tagja volt (életrajzáról bővebben itt olvashat), Fellegi Tamást követi a minisztérium élén. Fellegi a jövőben az egyes nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért felel tárca nélküli miniszterként, és ebben a minőségében vezeti az IMF-fel és az Európai Unióval folytatandó tárgyalásokat.

Schmitt Pál rendelkezett arról is, hogy Bencsik Jánosnak, az NFM klíma-és energiaügyért felelős államtitkárának megbízatása december 31-i hatállyal megszűnik. Bencsik János december elején közölte, hogy lemond államtitkári posztjáról.