16:00, November 29.
Ecuador 0
Szenegál 0
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 0
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 0

Még két napig lehet végtörleszteni

2011.12.28. 15:11

A végtörlesztőknek igényüket még ezen a héten, december 30-ig lehet jelezni pénzintézetüknek, magára a végtörlesztésre pedig továbbra is az ettől számított 60 napon belül van lehetőségük - emlékeztet a Duna House.

Az új megállapodás szerint azonban csak azok végtörleszthetnek, akik január 30-ig a szükséges összeget letétbe helyezik, avagy banki fedezetigazolással bírnak a végtörlesztéshez szükséges összeg erejéig. Az eladással végtörlesztők számára ez annyit jelent, hogy a vételárat időben küldeni kell a folyószámlára.

A lakásuktól szabadulnak

A decemberi adatok szerint már 30 százalékra nőtt a végtörlesztés miatt eladott ingatlanok aránya az összes tranzakcióból. Ez a szám októberben 12 százalék, novemberben pedig 19 százalék volt – mondja Rutai Gábor, a Duna House (DH) elemzési vezetője.

A kínálattal együtt nőtt azonban a kereslet is, így november volt az idei csúcshónap országos adásvétel darabszámot tekintve (8 200 db) és az eddigi adatok szerint a december lehet a második legerősebb. (A december szezonalitás miatt – ha egyéb törvényváltozás hatálybalépése nem indokolja - általában gyenge hónap az ingatlanpiacon, ezt írta felül idén a végtörlesztés.) Az értékesítés ideje is szinte a harmadára csökkent a végtörlesztős tranzakciók esetében, hiszen az eddigi 100-120 napról kb. 40 nap lett.

Mindez annyit jelent, hogy jó ajánlattal még mindig van esély lakáseladásra, még ha csekély idő is van hátra január 30-ig - figyelmeztet a DH közleménye.  • Hírek
  • Bankszámla