Natália
2 °C
5 °C
Index - In English In English Eng

1,2 milliárdért kommunikál a kormány

2012.01.04. 17:26 Módosítva: 2012.01.04. 17:26

A Miniszterelnökség összesen 1,2 milliárd forint keretösszegben írt ki szilveszter napján közbeszerzési eljárásokat kommunikációra és rendezvényszervezésre - írja a Napi.

A Miniszterelnökség (ME) a múlt év végén két kommunikációs tendert is hirdetett. Az egyik média- és reklámügynökségi feladatok elvégzésére szól, egy évre bruttó 800,1 millió forint keretösszegben, míg a másik a ME tevékenységéhez kapcsolódó rendezvényszervezésre és pr-tevékenységre 400 millió forintos kerettel - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben december 31-én megjelent hirdetményekből.

A tender része a médiastratégia elkészítése, a médiatervezés és a médiafelület vásárlása, a kreatív marketingkommunikációs feladatok ellátása a tervezéstől a gyártásig. A tárgyalásos közbeszerzésre január 30-ig jelentkezhetnek az ügynökségek. A rendezvényszervezésre és pr-munkára meghirdetett nyílt eljárás ajánlattételi határideje február 8-án zárul le.

Tavaly márciusban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium bonyolított le kormányzati kommunikációs közbeszerzéseket és kötött a nyertesekkel keretmegállapodásokat. Az elmúlt évben számos állami megbízást is elnyert Bell & Partners Kft.-vel médiastratégia készítésére és kampányok bonyolítására állapodtak meg nettó 480 millió forintért,  míg az EU soros elnöksége lakossági kommunikációjához kapcsolódó feladatokra az állami tendereken szintén sikeresen szereplő I.M.G. Inter Media Group Reklám, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-vel 272 millió forintért, az ACG Reklámügynökség és a Hamu és Gyémánt Média alkotta konzorciummal pedig 88 millió forintért.

Honlapjáról kiderül, hogy az ME 2011-ben a szociális konzultáció keretében végzett médiaszolgáltatásokra az I.M.G.-vel kötött szerződést 40,2 millió forintért, a lakossági tájékoztatásra pedig az AllSys Management Kft.-vel 8 millióért. Az alaptörvény előkészítését megelőző nemzeti konzultációhoz a Prestige Media Reklámügynökség Kft.-vel gyártatott filmet 7,7 millió forintért.