Óvja a pénzhatalomtól Vásárhelyet Lázár

2012.01.26. 19:34

Egy birtokunkba jutott, a hódmezővásárhelyi polgároknak címzett levélben a város polgármestere, Lázár János azt közli a választókkal, hogy ha kell „harcot is vállal multikkal, bankokkal, vagyis azokkal szemben, akik gyakran nem elégednek meg a tisztességes haszonnal, hanem annak sokszorosát akarják rajtunk megkeresni”.

A levélből kiderül, hogy Lázár szerint az lenne igazságos, ha azok, akik ott gazdagodnak, a terhekből is vegyék ki a részüket. A levél az Erste Bankot külön is nevesíti, utalva Lázár decemberi bejelentésére, amiben a városvezető azt kérte a pénzintézettől, hogy egy 2006-ban kibocsátott svájci frank alapú kötvény árfolyamveszteségének egy részét vállalja át. Lázár azzal zárja a levelet: „Szeretném, ha tudnák, hogy akár a pénz hatalmával szemben is meg fogjuk, meg fogom védeni Hódmezővásárhelyt, a hódmezővásárhelyieket”.

hodm

A hódmezővásárhelyi önkormányzat – már Lázár vezetése alatt – 2006-ban 694 darab 100 ezer svájci frank névértékű kötvényt bocsátott ki. A bank egyelőre nem kommentálta a kérést, csak annyit közölt, hogy levelet küld Lázárnak. A város adóssága 20 milliárd forint fölött van, ebből több mint 15 milliárdot tesznek ki a frankkötvények.