Dömötör
9 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Spanyoloké lehet a Malév

2012.01.27. 07:51 Módosítva: 2012.01.27. 07:58

A Figyelő által is megnevezett spanyol légitársasággal eredményes tárgyalásokon van túl a minisztérium, megállapodás és üzleti terv is készült, amire a Vueling igazgatóságának kellene kimondania az áment februárban, írja a Népszabadság. Azonban, ha a spanyolok érkezéséig nem biztosítható a Malév folyamatos üzemelése, a versenytársak benyomulnak az átmenetileg üresen maradó piacra, így az egyébként jó nevű szakmai befektetőnek már nem érné meg belépni a magyar légtérbe - teszik hozzá.

Az a formáció, amelyet a spanyolokkal való tárgyalásokon elképzeltek, a nyári menetrend kezdetén startolhatna, és bár a cég diszkontmodellt kíván meghonosítani, biztosítana átszállásokat is a budapesti bázison, ahogy teszi azt például Barcelonában is.

Ha megvalósulna az elképzelés, azzal a spanyol fapados cég olyan piacokat szerezne meg magának a Malév-ügylet égisze alatt, amelyekre ma a Malév repül, s amelyek jelentős részére igencsak fáj a konkurencia foga, legyen az akár a WizzAir, akár olyan vezető európai légitársaságok, mint például a Lufthansa vagy az Air France–KLM - írta a Népszabadság.