Rogán: Spóroljon magán a főváros

2012.02.03. 07:36 Módosítva: 2012.02.03. 07:37

Adóemelés helyett a fővárosnak önmagán és cégein kell spórolnia, számba kellene venni például, melyek az elhalasztható vagy lemondható beruházások − véli Rogán Antal V. kerületi polgármester, fideszes gazdaságpolitikus.

Szerinte „sajnálatos, hogy 2010−2011-ben a város egyetlen forint működési támogatást sem adott a BKV-nak, miközben a kormány példátlan összeggel, több mint 140 milliárd forinttal támogatta azt".

Számba kell venni, melyek az elhalasztható vagy lemondható beruházások, és meg kell nézni, milyen cégeknek ad a legnagyobb mértékben működési támogatást a 2012-es költségvetés irányelvei szerint a főváros. A legjobban támogatott cég a Budapesti Közlekedési Központ − írta az MTI. Tettünk javaslatot a vállalkozások adóterheinek emelésére, dugódíjra, a kerületek és az agglomerációs települések forrásainak csökkentésére. Ezeket jómagam is aláírtam − fogalmazott Rogán, megjegyezve: ideje szembenézni azzal, hogy nem lehet a hibát mindig másokban keresni, a megoldást pedig csak kívülről várni.