Budapestre készül a Booking.com

2012.02.06. 15:02
Budapesti iroda nyitását tervezi a nemzetközi szállásfoglalási weboldalt működtető Booking.com. A társaság három hónapja alapította meg magyar leányvállalatát, jelenleg álláshirdetés útján keresik az új munkavállalókat.

Internetes állásportálokon keresi kiemelt ügyfélkapcsolati (key account) menedzserét a Booking.com, tudta meg a Gazdaság.hu. Az üzleti hírügynökség szerint az új munkavállalónak az első időben a bécsi irodában kell dolgoznia, ám miután a cég hamarosan megnyitja első budapesti irodáját, már nem kell ingáznia. A társaság magyar leányvállalatát, a Booking.com Hungary Kft.-t tavaly októberben jegyezték be 16,5 millió forint jegyzet tőkével, a cég vezetői hollandok.

A Booking.com B.V. 1996-ban alakult, jelenleg a Nasdaqon is jegyzett Priceline.com részeként működik. A társaság honlapja szerint az eladott éjszakák alapján a világ első számú online szállásfoglalási cége. Havonta 30 millióan keresik fel, mind szabadidős, mind üzleti utazók, önálló kis szálláshelyektől a luxusszállodákig kínál lehetőségeket. Jelenleg 41 nyelven érhető el, a világ 163 országában több mint 190 ezer szálláshelyet kínál, 60 városban működtet irodát.

A magyarul is elérhető oldal jelenleg is kínál magyarországi szálláshelyeket, 1334-et országszerte, ebből 408-at Budapesten. Az iroda megnyitásával vélhetően dinamikusan fog nőni ez a szám, és komoly konkurenciát jelent majd a hazai szállásfoglalási weboldalaknak.