Gerzson
-3 °C
2 °C

Megszűnik a közvetlen New York-i járat

2012.02.08. 17:29

Megszünteti a Budapest-New York járatát az American Airlines, elmarad 2012. június 15-re tervezett járatindítás, jelentette be a légitársaság szerdán. Közleményükben úgy fogalmaznak: "a légitársaság e járat megszüntetésével nehéz döntést hozott, melyet a magas olajárak és a meggyengült világgazdasági előrejelzések indokoltak, és mely hatással van az utazási hajlandóságra, valamint az útvonal eredményességére".

Az American Airlines 2011 áprilisban indította a Budapest-New York (JFK) járatát, amely a téli menetrendig üzemelt, de tervezték az újraindítást az idén nyáron.

A légitársaság folyamatosan elemzi az útvonalak foglaltsági mutatóit, a géppark maximális kihasználtsága és nyereségessége érdekében. "Ennek eredménye, hogy a június 15-re tervezett New York – Budapest járat mégsem indul" - olvasható a közleményben.

A járatmegszüntetés hátterében a Malév csődje is komoly szerepet játszhatott. A nemzeti légitársaság ugyanis tavaly 1,5 millió átszálló utast hozott a reptérre, akikre egy ilyen hosszú távú járat inkább alapozhatott, mint a Magyarországról New York-ba vágyókra. A Malév helyére jövő fapadosok pedig jellemzően nem átszállóutasokat fognak hozni.